Wedstrijd van IJsselmeervogels opnieuw afgelast door corona

Een eerdere IJsselmeervogels-GVVV, eind 2018.© Archieffoto

Bunschoten

IJsselmeervogels komt dit weekend opnieuw niet in actie in de tweede divisie. Als gevolg van coronabesmettingen in de selectie van de ’Rooien’ is de uitwedstrijd tegen GVVV uit Veenendaal, die voor zaterdag om 14.30 uur gepland stond, uitgesteld.

Afgelopen dinsdag vond het uitduel bij De Treffers om dezelfde reden ook al geen doorgang. Dat betrof overigens al een inhaalwedstrijd. Het treffen stond oorspronkelijk voor 29 oktober geagendeerd, maar werd destijds afgelast vanwege positieve coronatesten bij de club uit Groesbeek.

Vorig week zaterdag kwam IJsselmeervogels ook al niet in actie. Op die dag zou de ploeg van Gert Peter de Gunst eigenlijk op eigen veld uitkomen tegen buurman Spakenburg, maar de derby werd verboden door de Bunschotense burgemeester, Melis van de Groep. Die vreesde voor ongeregeldheden op of rond de Westmaat, waar supporters vanwege de huidige coronamaatregelen niet welkom zouden zijn.

IJsselmeervogels is voorlopig de teleurstellende nummer twaalf van de tweede divisie, met dertien punten uit elf wedstrijden. Daarmee doet het het overigens nog wel iets beter dan Spakenburg. De ’Blauwen’ staan slechts vijftiende, met twaalf uit twaalf. Het elftal van het interim-duo Chris de Graaf en Jochem Twisker, aangesteld na het ontslag van Eric Meijers, komt zaterdag wél in actie, thuis tegen Koninklijke HFC.

Meer nieuws uit Sport Regionaal