Beschoten woning Hilversum gesloten door gemeente uit vrees voor herhaling, burgemeester: ’Snap dat buurtbewoners geschrokken zijn’

De gemeente Hilversum heeft de beschoten woning voor twee weken gesloten.

De gemeente Hilversum heeft de beschoten woning voor twee weken gesloten.© Foto Caspar Huurdeman

Susanne van Velzen
Hilversum

Uit vrees voor herhaling van de beschieting van de woning aan de Jan van der Heijdenstraat in Hilversum, wordt het pand op last van de gemeente Hilversum twee weken gesloten. Zo hoopt de gemeente de onrust en openbare orde in de straat te herstellen.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een woning aan de Jan van der Heijdenstraat hoek Voltastraat meerdere keren beschoten. Daarbij raakte niemand gewond. Het onderzoek naar de schietpartij is nog in volle gang. Er is vooralsnog geen verdachte aangehouden, meldt de gemeente Hilversum donderdagavond.

’Een verstoring van de openbare orde en veiligheid accepteren we niet. Ik sluit deze woning daarom dan ook per direct. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de buurtbewoners geschrokken zijn van wat er is gebeurd. Alle informatie die zij hebben die bij kan dragen aan het onderzoek is dan ook welkom’, aldus burgemeester Pieter Broertjes in een verklaring van de gemeente.

De politie kreeg woensdagnacht om twee uur melding van geloste schoten op de Jan van de Heijdenstraat. Op locatie trof de politie verschillende kogelgaten aan. Er is direct begonnen met het onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld en wie hiervoor verantwoordelijk is. Donderdag is een vervolg gegeven aan het buurtonderzoek. Dit loopt nog.

Buurtbewoners die allemaal anoniem willen blijven geven aan dat het niet het eerste incident is bij de woning. Ze eisten actie van gemeente en politie.

Lees ook: Geen gewonden na beschieting Hilversumse woning, wel schade in vertrouwen bij angstige omwonenden: ’Het moet een keer klaar zijn’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.