Wijdemeren geeft geld voor controle op coronatoegangsbewijzen

© Foto: ANP

Eddie de Paepe
Wijdemeren

Om verenigingen, bedrijven en organisaties enigszins tegemoet te komen stelt de gemeente Wijdemeren een vergoeding van maximaal 500 euro beschikbaar voor de extra kosten die de verplichte controle van de coronatoegangsbewijzen met zich meebrengt.

Het Rijk heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld aan alle gemeenten. Verenigingen, bedrijven en organisaties die voor een bijdrage in de kosten in aanmerking willen komen, kunnen daarvoor een aanvraag bij de gemeente indienen. In Wijdemeren kan dat tot en met 10 december 2021 via de website.

,,We beseffen dat het voor lang niet iedereen genoeg is om alle extra lasten te compenseren”, meldt burgemeester Crys Larson. ,,Met deze aanpak verdelen we het beschikbare geld zo gelijk mogelijk over alle organisaties. Gelukkig bieden we op deze manier enige verlichting in de kosten die het naleven van de maatregelen met zich meebrengen.”

Verplicht

Vanaf 25 september zijn verenigingen, bedrijven en organisaties in bijvoorbeeld de horeca-, cultuur-, sport- en evenementensector verplicht om bezoekers naar een geldig coronatoegangsbewijs te vragen. Het laten zien van zo’n bewijs geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Vanaf 14 jaar is het tonen en controleren van een ID-bewijs daarbij ook verplicht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.