Voetpad aangelegd bij Beatrix’ koninklijk kasteel Drakensteyn, en dat is geen overbodige luxe langs de Hoge Vuurseweg

© foto caspar huurdeman

Eric Lorier
Lage Vuursche

Wandelen langs kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche wordt wat veiliger. De gemeente Baarn legt in overleg met de Contactcommissie Lage Vuursche een wandelpad aan langs de Hoge Vuurseweg, ter hoogte van de residentie van prinses Beatrix. Geen overbodige luxe, een wandeltochtje van dorp naar recreatieterrein Kuil van Drakesteyn was bij gebrek aan noemenswaardig voetpad altijd een hachelijke onderneming.

De gemeente Baarn had eerder dit jaar al een klein stukje voetpad aangelegd vanaf het parkeerterrein in het dorp Lage Vuursche tot aan de ingang van de begraafplaats bij de Stulpkerk. Voor dat pad werd grint gebruikt dat over was van de herinrichting van het Cantonspark in Baarn. ,,Wat nu aangelegd wordt is de verlenging daarvan tot aan het fietspad naar de Kuil”, licht een woordvoerder van de gemeente toe. De verwachting is dat het nieuwe pad eind volgende week klaar is.

Tot op heden was er geen noemenswaardig voetpad langs de Hoge Vuurseweg, de provinciale weg waarvandaan verkeer uit Baarn en Hilversum Lage Vuursche binnen rijdt. Desondanks is het wel een populaire route, deels van mensen die proberen een glimp op te vangen van het koninklijke kasteel Drakensteyn, deels omdat het de meest logische route is tussen dorp en Kuil van Drakensteyn. Omdat in de berm grote bomen staan, konden wandelaars dan ook niet anders dan op de weg lopen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.