Twee keer scoren en de periode pakken met BFC, het was een leuke middag voor invaller Cesar Westerink

Cesar Westerink.

Cesar Westerink.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Bussum

Cesar Westerink mocht zaterdag na iets meer dan een half uur invallen tegen Delta Sports’95. De maandag twintig jaar geworden spits verving de geblesseerd geraakte topschutter Tjerk Posthuma en deed dat met verve. Westerink maakte twee goals in het met 4-1 gewonnen duel en prompt wonnen de Bussumers verrassend de periodetitel door een uitglijder van concurrent Maarssen tegen De Meern.

„Ik scoorde eerst uit een rebound - een echte spitsengoal - en later kopte ik een corner binnen”, keek Westerink daags na zijn succesvolle optreden in Houten terug.

Met zijn ploeggenoten vierde hij in de kleedkamer een feestje toen het bericht binnenkwam dat Maarssen met 0-3 had verloren, waardoor de eerste periode op doelsaldo naar BFC ging. „Het dak ging er wel even af, maar we hebben het netjes achtergelaten hoor. Bij BFC in de kantine hebben we er daarna nog wat biertjes op gedronken. Helaas kon er geen publiek bij aanwezig zijn om het met ons te vieren, daar baalden we van.”

Westerink is blij dat hij met BFC al zo vroeg in het seizoen verzekerd is van nacompetitie om promotie. „Dat neemt toch wat druk weg. En het zorgt ook voor een boost van ons vertrouwen, net nu zaterdag Maarssen naar Bussum komt. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden”, kijkt de spits vooruit.

In die topper zal Westerink waarschijnlijk vanaf het begin spelen, omdat Posthuma kampt met ingescheurde kniebanden en zodoende dus al winterstop heeft. „Heel jammer voor Tjerk dat hij nu geblesseerd is geraakt, maar mij biedt het nieuwe kansen”, is Westerink eerlijk. „Ik hoop dat ik nu een aantal wedstrijden achter elkaar in de basis mag beginnen. Ik voel dat ik steeds gemakkelijker bij het niveau kan aanhaken. Ik moet daarbij Tjerk ook noemen, want hij geeft mij veel tips en ik leer wekelijks van hem op het veld. Al zal hij misschien straks stoppen met het geven van tips als het mij lukt om te blijven scoren”, lacht de aanvaller.

Achter Jostein Ohm (negen goals) is de 20-jarige student commerciële economie met vier treffers tweede op de topscorerslijst van BFC. En dat nu hij eigenlijk net aan zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van de Bussumers bezig is. „Vorig jaar maakte ik de overstap van de jeugd naar het eerste elftal, maar vanwege corona viel dat seizoen volledig in het water. Deze jaargang heb ik er altijd nog bijgezeten en krijg ik steeds meer speeltijd. Al had ik in de eerste paar wedstrijden ook wel wat meer goals mogen maken dan de twee die ik voor zaterdag erin had liggen”, blijft het ’kind van de club’ kritisch.

Westerink hoopt dat BFC de stap naar de eerste klasse kan zetten. „Dat was voor het seizoen al het doel en het ligt nu wat meer binnen handbereik, dankzij de periodetitel. Hopelijk kunnen wij zaterdag Maarssen een volgende tik uitdelen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal