Verdachten die vergeten, een pijnlijke val en een emotionele dag in de rechtbank. Luister naar onze podcast: De Zaak Mallorca - aflevering 3

Maarten Kolsloot

Aflevering 3 van de podcast ’De Zaak Mallorca’ neemt je mee naar de rechtbank in Lelystad. Daar was woensdag de druk bezochte eerste openbare zitting van deze geruchtmakende zaak. Een dag vol pijnlijke nieuwe details, verdachten die opeens aan geheugenverlies lijden en een rechtbank die worstelde met de vraag: hoe lang moeten deze jongens nog vastzitten?

Lees ook: Alle Mallorca-verdachten ontkennen betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman

Het draait allemaal om een groep Gooise jongeren die in de vroege ochtend van 14 juli op oorlogspad leek. Carlo Heuvelman raakte zwaar gewond bij deze geweldsuitbarsting. De 27-jarige Waddinxvener overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Verslaggever Maarten Kolsloot trof in de rechtbank collega Marcel Vink van De Telegraaf. Vink volgt de zaak vanaf dag één, reisde in de zomer naar Mallorca en zag woensdag de verdachten voor het eerst voor zich. Kolsloot en Vink praten over de diverse nieuwe details die openbaar werden gemaakt en bespreken de meest opmerkelijke momenten in de zaak.

Een vrolijke feestvakantie van 13 Gooise jongeren eindigt in een serie vechtpartijen met als gevolg: tweemaal poging tot doodslag, eenmaal doodslag en meerdere gevallen van openbaar geweld. Verdachte Sanil B. woensdag in de rechtszaal: ,,Het is niet te beseffen hoe heftig dat is. Het had nooit mogen gebeuren.”

Luister de podcast hier

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.