De deze zomer geboren rode knuffelpanda’s blijken een jongen en een meisje en ze heten Suki en Hikaru; ’Het gaat hartstikke goed met ze’, meldt dierenpark Amersfoort [video]

Suki en Hikaru.

Suki en Hikaru.© foto pr

Eric Lorier
Amersfoort

Een jongen en een meisje en ze heten Hikaru en Suki. Of de deze zomer in dierenpark Amersfoort geboren rode pandaatjes ook naar hun naam luisteren is overigens weer een tweede natuurlijk. De panda’s werden in juli geboren, maar van een naam was het nog niet gekomen. Dan moet je immers eerst weten of je met jongens of meisjes te maken hebt. Van allebei één, is inmiddels de conclusie.

„Het vrouwtje heet Suki en het mannetje heet Hikaru. „Suki’ staat voor ’liefde’, ’Hikaru’ staat voor ’schittering”, vertelt dierverzorger Saskia van Soest. „De dieren werden in juli geboren, maar de geslachtsbepaling, en dus ook het geven van namen, vindt plaats als de jongen wat ouder zijn. Het gaat hartstikke goed met de panda’s en zij verkennen volop hun verblijf.”

De rode panda’s komen van oorsprong voor in het Himalayagebergte in Zuidoost-Azië. „De namen Suki en Hikaru zijn dan ook niet voor niets Aziatisch, maar wij hebben ook voor deze namen gekozen door de toepasselijke betekenis. Want zeg nou zelf: deze dieren zijn toch pure ’liefde’ en zien er schitterend uit”, vertelt Saskia van Soest enthousiast.

„Wij zijn bijzonder blij met de jonge panda’s, want in het wild gaat het niet goed met deze soort. Met hun pluizige vacht en donkerbruine ogen, hebben zij een grote aantrekkingskracht op mensen en zijn zij erg populair als huisdier. Veel mensen halen dan ook een panda in huis”, legt de dierverzorgster uit. Ook door stroperij en bomenkap leven er nog maar 10.000 rode panda’s in het wild.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.