Goederen voor illegale hennepteelt gevonden in bedrijfspand Naarden. Controles van gemeente, politie en douane op Gooimeer Zuid laten zien dat meeste bedrijven zaken op orde hebben

Joyce Huibers
Naarden

Tijdens meerdere controles onlangs van de gemeente Gooise Meren, politie en douane op bedrijventerrein Gooimeer Zuid in Naarden is in een bedrijfspand een groot aantal goederen aangetroffen dat bestemd is voor grootschalige, illegale hennepteelt.

Het ging onder andere om filters, ventilatoren, lampen, maar ook persen voor het produceren van hasj. Ook zijn er resten van hasj zelf gevonden. De politie heeft alle goederen in beslag genomen om te vernietigen. De gemeente onderzoekt nog of zij bestuurlijke maatregelen neemt naar aanleiding van de vondst.

Ondermijning

Afgezien van dit bedrijfspand had het merendeel van de bedrijven hun zaken netjes op orde, aldus de gemeente. Gooise Meren voert met enige regelmaat integrale controles uit in het kader van de aanpak van ondermijning. Deze controles hebben als doel om de naleving van regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, openbare orde, veiligheid en milieu te controleren.

Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kan naast strafrechtelijk vervolgen van personen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen worden afgepakt, panden worden gesloten en huurcontracten worden opgezegd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.