Coronaproof sinterklaasfeest in Blaricum moet toch op de schop. Begroeting goedheiligman in kerktuin is vervroegd

Wie Sint zaterdag in Blaricum een handje wil geven moet eerder naar de tuin van de St. Vituskerk komen.© Archchieffoto Studio Kastermans

Mirjam van Twisk
Blaricum

Ze dachten met alle mogelijk scenario’s rekening te hebben gehouden, maar nu blijkt toch dat het programma voor de ontvangst van Sinterklaas zaterdag in Blaricum moet worden aangepast aan de nieuwe coronaregels.

Het plan om de ontvangst van de goedheiligman in de tuin van de St. Vituskerk te laten plaatsvinden leek het ei van Columbus. Een doorlooplocatie in de buitenlucht. Daar kon weinig misgaan. Zo dacht de organiserende Oranje Vereniging. Maar dat bleek een misrekening. De eind vorige week afgekondigde nieuwe coronaregels maken het onmogelijk om het begroetingsfeestje ’s avonds te houden. Dus is het vervroegd.

De inmiddels overal in het dorp verspreidde flyers kunnen de prullemand in, want de daarop aangegeven tijd van 18 tot 19.30 uur klopt niet meer. Kinderen die Sinterklaas een handje willen geven moeten zich nu tussen 16.30 en 18 uur melden bij de tuin van de kerk aan de Kerklaan. In de sfeervol verlichte tuin is een speciale looproute naar de sint uitgezet. Iedereen van 18 jaar en ouder die de tuin in wil, moet een QR-code tonen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.