Sinterklaas bezoekt Bussumse basisscholen als alternatief voor de geschrapte intocht; Boks met goedheiligman op gepaste afstand

Enthousiast ontvangst op de Brandsmaschool.© Foto STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Joyce Huibers
Bussum

Sinterklaas had maandagochtend niet alleen zijn staf en grote boek meegenomen, maar ook een grote rode bokshandschoen op een stok waarmee hij de kinderen op de basisscholen die hij bezocht op afstand een boks kon geven.

Net als vorig jaar ging de intocht van de sint in Bussum vanwege corona niet door afgelopen weekend. En net als vorig jaar bedacht de Stichting Sinterklaasintocht Bussum een alternatief. De goedheiligman ging op maandagochtend langs op zeven basisscholen in Bussum.

Met een brandweerwagen reed Sinterklaas langs de Julianaschool, De Zonnewijzer, Vitusschool, Gooilandschool, Brandsmaschool en de Katholieke Montessorischool. Op de schoolpleinen werd hij opgewacht door enthousiaste kinderen. Enkele pieten droegen geen baret maar een brandweerhelm. Na een bezoek van twintig minuten vertrok Sinterklaas weer, waarbij hij de sirenes van de brandweerauto ook nog even liet loeien.

Sinterklaas had nog wat tijd over, waardoor hij aan het begin van de middag ook de kinderafdeling van Tergooi Blaricum met een bezoekje kon vereren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.