Handballers Eemland laten dure punten liggen in strijd tegen degradatie: ’We maken nog te veel domme fouten’

Een niet geheel fitte Johnny van Gulik neemt het Hellas-doel onder vuur.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Jonathan van Haaster
Soest

Eemland is er niet in geslaagd het degradatieduel met het tweede team van Hellas te winnen. In een lege Sporthal Beukendal deden de ploegen niet voor elkaar onder, maar waren de Hagenaars in de slotfase de gelukkigere: 29-30.

Eemland vloog uit de startblokken en kwam al snel op 3-1. Het bleek gelijk de grootste voorsprong in de wedstrijd te zijn. Hellas greep gedurende de wedstrijd meerdere keren het initiatief, maar tot vier keer toe werd een voorsprong van drie punten tenietgedaan door de combinatieploeg van het Soestse BDC en het Leusdense LHV.

Uiteindelijk mocht het dus niet baten. Een strafworp voor Hellas in de laatste seconden van de wedstrijd bleek de knock-out voor Eemland. „Helaas is het net niet gelukt”, baalde Eemland-coach Arjan Schneiders na afloop. „We maken nog te veel domme fouten. Desondanks hebben we zeker geen slechte wedstrijd gespeeld. We speelden zuiniger en simpeler. Niet dat het briljant was, maar wel redelijk.”

Schneiders kende de nodige zorgen voor én tijdens de wedstrijd. Zo waren sleutelspelers Tim Zwart en Johnny van Gulik niet geheel fit, maar speelden ze wel ’op drie kwart’ mee. Zwart scoorde uiteindelijk negen keer, Van Gulik vijf. Daarmee waren zij, ondanks hun fysieke ongemakken, de topscorers van hun ploeg. „Ik vind dat we zeker verbetering hebben getoond ten opzichte van eerdere wedstrijden“, concludeerde Schneiders. „We moeten de positieve dingen eruit pakken en daarmee doorgaan. Van moedeloosheid is dan ook zeker geen sprake. Met de blessures die we hebben, hebben we het nog knap gedaan.”

Door de nederlaag blijft Eemland op de vijftiende en één na laatste plaats staan in de eerste divisie. Aristos staat puntloos laatste, terwijl het gat naar de veilige veertiende plaats twee punten bedraagt. Zowel DWS en HV Artemis hebben vier punten. De kans dat het gat naar die ploegen zaterdag verkleind wordt, is klein, daar Eemland op bezoek gaat bij koploper Quintus. „Ik zou tevreden zijn wanneer we als team handballen. Dat we niet voor onszelf spelen. Daarin moeten we nog stappen maken, dus als we de juiste keuzes weten te maken zal ik tevreden zijn”, sloot Schneiders af.

handbal

eerste divisie mannen

EemlandHellas 229-30

Topscorers Eemland: Zwart 9, J. van Gulik 5.

Meer nieuws uit Sport Regionaal