Oplichters op heterdaad betrapt in Hilversum dankzij wantrouwend slachtoffer en hulp van burger

Internetredactie
Hilversum

Twee mannen die een 66-jarige vrouw haar bankpas en pincode wilde ontfutselen zijn woensdag op heterdaad betrapt en aangehouden door de politie in Hilversum.

Dat meldt de politie vrijdagmiddag.

Het slachtoffer werd woensdag gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die haar adresgegevens en pincode wilde hebben. Volgens de persoon aan de telefoon zou haar bankrekening zijn leeggehaald en om verdere schade te voorkomen zou haar bankpas om 16 uur die dag worden opgehaald.

De politie laat weten dat de vrouw na het telefoontje uit angst en wantrouwen direct naar het politiebureau ging en aangifte deed van het zogeheten spoofing.

Twee agenten gingen vervolgens buiten de woning van het slachtoffer posten en twee verstopten zich in de woning. Daarnaast was de politie zichtbaar in de wijk aanwezig. Dankzij de aanwezigheid van de verschillende agenten.

Nadat een van de verdachten de bankpas in ontvangst nam, gingen de agenten over tot aanhouding. De verdachte vluchtte naar buiten en zette het op een rennen. Mede dankzij een alerte burger die de verdachte blokkeerde op zijn vluchtroute, konden agenten hem aanhouden. De andere verdachte is later aangehouden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.