Leerlingen van de Alberdingk Thijm Scholen helpen kinderen in Soedan met onderwijs. Geld ophalen voor tablets op zonne-energie

Meisjes krijgen in Soedan onderwijs via tablets op zonne-energie.

Meisjes krijgen in Soedan onderwijs via tablets op zonne-energie.© foto unicef

Susanne van Velzen
Hilversum

Leerlingen van de Alberdingk Thijm Scholen in het Gooi gaan leeftijdsgenoten in Soedan helpen om onderwijs te kunnen volgen. Daarvoor heeft de scholenkoepel als eerste in Nederland een zakelijk partnership gesloten met Unicef.

Met tablets die werken op zonne-energie, kunnen kinderen in lastig te bereiken gebieden in Soedan ook onderwijs volgen. ,,We zijn superblij met de bijdrage van Alberdingk Thijm Scholen’, aldus Joliene Heimgartner van Unicef Nederland. ,,Zonder hulp kan Unicef lang niet zoveel werk verzetten. Met de opbrengst kunnen we meer kinderen in Soedan naar school laten gaan.”

Soedan heeft gemiddeld tien zonuren per dag, dat biedt veel kansen om met zonne-energie te werken. Drie miljoen kinderen in het land kunnen niet naar school. Vaak zijn er geen scholen in de gebieden waar zij leven, of kunnen ze hun huis niet uit als gevolg van conflicten of overstromingen. Onderwijs via een tablet biedt daarom uitkomst. Via het project Can’t Wait to Learn leerden al ruim 5800 kinderen in Soedan lezen, schrijven en rekenen.

Acties

De International School Hilversum is de eerste school die geld opgehaald heeft met acties van leerlingen: 488 euro. In de komende maanden gaan leerlingen van Groot Goylant, het St. Aloysius College, Laar & Berg in Laren en International School Laren ook actie organiseren om geld op te halen.

,,Door ons aan Unicef te verbinden horen we bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen hulp geeft. Wij vinden het belangrijk om ook impact te kunnen maken op plekken waar kinderen niet de onderwijsvoorzieningen hebben zoals wij die hier hebben”, zegt Saskia Makker-Velthuis, bestuursvoorzitter Alberdingk Thijm Scholen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.