Burgemeester Pieter Broertjes geeft de jubilerende De Gooi- en Eemlander nog eens 150 jaar. ’De beste kranten blijven bestaan’

Burgemeester Broertjes neemt de jubileumkrant van De Gooi- en Eemlander in ontvangst van hoofdredacteur Corine de Vries. Links burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren.© foto studio kastermans/daniëlle van coevorden

Susanne van Velzen
Hilversum

„In tijden van fakenieuws is het belangrijk dat er een kwaliteitskrant is die inwoners goed informeert. En dat doet De Gooi- en Eemlander. Al 150 jaar en hopelijk de volgende 150 jaar ook.”

Op de dag dat De Gooi- en Eemlander op de kop af 150 jaar bestaat, steekt de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes de redactie van de Gooise krant een hart onder de riem. Dat doet hij donderdagavond op het feestje dat redacteuren, oud-collega’s en burgemeesters uit de regio vieren in Wijnbar Vintage in Hilversum.

Daar neemt hij uit handen van hoofdredacteur Corine de Vries het eerste exemplaar in ontvangst van de speciale jubileumbijlage die zaterdag bij de krant verschijnt. Daarin staan verhalen over het verleden, heden en de toekomst van De Gooi- en Eemlander.

Succesvol

Broertjes was voordat hij burgemeester werd van de mediastad jarenlang hoofdredacteur van De Volkskrant, die dit jaar honderd jaar bestaat. Hij weet als geen ander hoe kranten de laatste jaren onder druk staan. Oplages dalen en wantrouwen naar de media neemt toe. Maar met De Gooi- en Eemlander gaat het goed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De laatste twee jaar stijgt de oplage en komen krantenredacties uit de hele wereld kijken hoe de Gooise krant de omslag naar online succesvol heeft weten te maken. ,,De Gooi- en Eemlander is de snelst groeiende titel binnen onze uitgeverij Mediahuis”, zegt hoofdredacteur De Vries.

Broertjes: ,,Jaren geleden werd gezegd dat de papieren krant aan het eind van zijn leven was. Dat is niet zo. Er zit nog volop leven in. De Gooi- en Eemlander is een mooie krant, die steeds beter wordt. Hij is transparanter en leesbaarder geworden. Met een mooie vormgeving. Kranten moeten kwaliteit leveren. Wie dat het beste doet, leeft het langst. Gefeliciteerd redactie. Op naar nog eens 150 jaar en zorg er goed voor”, luidt zijn boodschap.

Lees hier alles over het 150-jarig bestaan van De Gooi- en Eemlander

Lees ook: Een bijzondere voorpagina van de 150-jarige De Gooi- en Eemlander: de lezer zelf is voor een keer hét nieuws

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.