Grote problemen met de stoomboot in het Sinterklaasjournaal

Fabian Melchers
Hilversum

Zeven jaar na hun introductie van de roetveegpiet, is dat hulpje inmiddels niet meer weg te denken uit het Sinterklaasjournaal. De omstreden update, die sinds 2014 steeds meer navolging kreeg, is in het programma de normaalste zaak van de wereld geworden. In de nieuwste editie gaan de stoomboot-avonturen vrolijk verder.

Keken we een paar jaar geleden wellicht nog naar het Sinterklaasjournaal om te zien hoe de pietendiscussie werd aangevlogen, inmiddels gaat het toch echt weer uitsluitend om de kleurrijke kinderavonturen. En daar komt ook in deze nieuwste editie uiteraard wat spanning bij kijken.

Net als vorig jaar verblijft Sinterklaas vanaf zaterdag in het Grote Pietenhuis, waar de Goedheiligman bezoek krijgt van burgemeesters uit het hele land. Utrecht, Heerlen en Zutphen hebben al toegezegd, vertelt verslaggever Rachel. Maar al snel doemen er problemen op. Bouwbedrijf Broddelwerk blijkt de opdracht te hebben gekregen om alle bestrating weg te halen. En zonder straat, geen optocht.

Ook op de boot gaat het niet van een leien dakje. Het oude schip heeft wat onderhoudsklusjes nodig, maar niet alle pieten snappen even goed hoe dat werkt. Na een flinke ruk aan het stuur, blijken de bouten van chocola te zijn gemaakt. De Pakjesboot dreigt uit koers te raken en dus niet op tijd in Nederland aan te komen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Gelukkig is er nog wat tijd om alle problemen op te lossen. Tot zaterdag mogen de jonge kijkers zich intussen bezighouden met vlaggetjes. Daar zijn er namelijk veel te weinig van in de tuin van het Pietenhuis. Alle kinderen van Nederland mogen zelf een stukje versiering maken en opsturen, zodat Sinterklaas aankomt bij een paleis vol wapperende kunstwerkjes.

Voor de grappen konden kijkertjes uiteraard weer terecht bij Malle Piet, die ditmaal rondliep met een melig raadseltje. Roetveegpieten, gekke avonturen, verhalen van kijkers uit het hele land: de Sinterklaastijd is bij de NTR weer van start gegaan.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.