Carpoolplaats Baarn wordt uitgebreid van 55 naar 81 plekken, carpool Eembrugge wordt begin volgend jaar aangepakt

De carpoolplaats aan de Zandheuvelweg in Baarn.© foto cyclomedia

Eric Lorier
Baarn

De carpoolplaats aan de Zandheuvelweg in Baarn wordt de komende maand flink uitgebreid. De capaciteit wordt verruimd van 55 naar 81 parkeerplekken. De werkzaamheden beginnen maandag, de carpoolplaats is vanaf die dag voorlopig dan ook afgesloten. Volgend jaar wordt ook de carpoolplaats bij Eembrugge aangepakt.

De werkzaamheden duren van aanstaande maandag 8 november tot 17 december. Gedurende die periode kunnen carpoolers hun auto kwijt op de parkeerplaats van kasteel Groeneveld. Dit wordt met borden aangewezen. In opdracht van de provincie Utrecht worden de verhardingen en parkeervakken opgebroken. Daarna wordt het terrein anders ingedeeld en opnieuw ingericht, waarbij er ook een voorziening komt voor het opladen van elektrische auto’s.

Carpoolplaats Eembrugge wordt begin volgend jaar door de provincie onder handen genomen. Hier wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid van 30 naar 45. De provincie Utrecht wil met het uitbreiden van de carpoolplaatsen het carpoolen bevorderen en daarmee dus het aantal auto’s op de weg terugdringen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.