Tekeningen en knutsels gezocht om slaapkamer van de Sint in Museum Hilversum te versieren

De slaapkamer van de sint op de Kerkbrink.© foto Museum Hilversum

Leander Mascini
Hilversum

Ook dit jaar heeft Sinterklaas een slaapkamer gereserveerd bij Museum Hilversum aan de Kerkbrink. Het museum wil de sint een warm welkom heten en hoopt dat jonge Hilversummers helpen met het versieren van de slaapkamer. Voor tekeningen en knutsels staat er vanaf woensdag 3 november een speciale sintbrievenbus voor het museum.

„Met hulp van de allerjongste Hilversumse kunstenaars zal de sint zich straks helemaal thuis kunnen voelen”, aldus museumdirecteur Stef van Breugel. De goedheiligman komt op 13 november aan in Nederland en zal tot en met zondag 5 december slapen in de mediastad. Het museum wijdt meteen een fototentoonstelling aan deze oer-Hollandse traditie.

De knalrode brievenbus stond vorig jaar ook op de Kerkbrink bij de slaapkamer van de sint. Het bleek een groot succes. Zo maakten Loek en Nora prachtige tekeningen voor Sinterklaas. Vanwege het enthousiasme is besloten om ook dit jaar de sint een slaapplek aan te bieden. Een grote intocht is er niet in Hilversum, mede vanwege corona en de daarbij behorende maatregelen is besloten om de goedheiligman een bezoek te laten brengen aan alle Hilversumse wijken. Daarnaast is er een drive-thru op Zonnestraal.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.