Eerste klasse zaterdag: Zuidvogels blijft met hangen en wurgen in slipstream van dorpsgenoot

Martin Campbell, hier in actie tegen Nivo Sparta, speelde een belangrijke rol voor Zuidvogels in de moeizaam 1-2 zege bij GRC14.© Archieffoto

Giessen

Op bezoek bij GRC14 had Zuidvogels geen makkelijk middagje, maar het keerde wel verdiend huiswaarts met de drie punten: 1-3.

’Zuid’ blijft door de winst goed in het spoor van dorpsgenoot Huizen, de koploper in 1C. Maar erg soepeltjes verliep de middag niet tegen de middenmotor uit Giessen. GRC maakte het de ploeg van Michael van den Berg voor rust knap lastig en kwam zelfs op voorsprong. De Huizers herstelden zich echter snel daarvan en kwamen met enig fortuin op gelijke hoogte. Een van richting veranderd schot van Redouan Boussoufi belandde in de goal.

Keerpunt in de wedstrijd was de rode kaart vlak voor rust voor GRC-speler Luc van Hemert, die werd weggestuurd na een grove charge op Martin Campbell. Dat zorgde duidelijk voor wat lucht aan de kant van Zuidvogels, dat daarna pas iets makkelijker begon te voetballen. ,,Het was minder dan vorige week. Na de achterstand ging het wat beter, maar deze wedstrijd had ons punten kunnen kosten’’, concludeerde Van den Berg.

Eerste klasse zaterdag

GRC14-Zuidvogels 1-3

12. Van Baardwijk 1-0, 16. Boussoufi 1-1, 70. Campbell 1-2, 88. Van Kommer 1-3.

Rode kaart: 42. Van Hemert (GRC-14).

Meer nieuws uit Sport Regionaal