Glenn Hemmers is extra gebrand op winst op Jonathan

Jacob-Jan van de Groep
Hilversum

Afgelopen weekeinde boekte Altius haar eerste competitiezege van dit seizoen door met 7-2 van VVZ’49 te winnen. Nick Neerings was met vier treffers de grote man, maar ook Glenn Hemmers (26) trof voor weer eens doel deze voetbaljaargang. Eén van de routiniers van derdeklasser Altius geeft deze week zijn voorspellingen.

Jonathan – Altius

,,Je kiest wel een leuke week uit nu wij tegen de koploper moeten. Maar het is zeker een leuke wedstrijd om te spelen. Wij hebben een heel jonge groep en kunnen alleen maar leren van zulke duels. Het kan door die grilligheid bij ons ook alle kanten op. Als wij het op onze heupen krijgen, kunnen wij het iedereen lastig maken. Maar wij kunnen er ook keihard afgaan. Al is het natuurlijk de bedoeling dat Jonathan dat vandaag gaat. Zelf ben ik extra gebrand om van ze te winnen, mede door de manier waarop ik ben vertrokken bij De Meern. Daar was Rob Zomer (nu Jonathan) mijn trainer en hij zag het niet in mij zitten. Hopelijk kunnen wij hem en Jonathan tactisch aftroeven, want dat is niet zijn sterkste punt. Ik voorspel een 1-2 overwinning voor Altius.”

RKAVV – SDO

,,Het seizoen van SDO valt vooralsnog flink tegen, maar misschien zijn de verwachtingen ook wat te hoog. Ga er maar aanstaan om zo’n succesjaar zoals wij dat in 2018 hadden te herhalen. Misschien speelt het ook mee dat er wat spelers ouder worden. SDO moet het van keihard werken hebben en als dat op de een of andere manier niet helemaal lukt, loop je achter de feiten aan. En dat ze nu 23 tegengoals hebben is lastig te rijmen met hoe ik SDO ken. Maar soms lukt het ook gewoon niet. SDO heeft dit seizoen nog niet zakelijk een wedstrijd uit kunnen spelen. Dat het centrale duo Micha Fokker en Niels Irik ontbreekt vanwege een schorsing helpt ook niet mee. Ik denk dat RKAVV mede daarom met 2-1 wint van SDO.”

Victoria – De Meern

,,Ik kom zelf natuurlijk van De Meern, heb daar in de jeugd met een aantal spelers gespeeld die nu in het eerste staan en ik vind het leuk dat ze tegen Victoria spelen, een Hilversumse ploeg waar veel van mijn vrienden spelen. Toch durf ik wel een keuze te maken. Ik begreep dat Jim van der Scheer en Khalid El Jebli weer fit zijn bij Victoria en dat geeft de groep in mijn ogen een gigantische boost. Daarom ga ik voor een ruime, Hilversumse zege. Noteer maar een 3-1 eindstand. Neemt De Meern mij dat dan niet in dank af? Dat is dan jammer voor ze.”

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totof- ormulier van: Glenn Hemmers, middenvelder van Altius.

Meer nieuws uit Sport Regionaal