’Erg bekrompen, teken deze petitie’, inwoners van Huizen willen supermarkten weer open op zondagochtend

© Foto Petities.com

Alexander Poort
Huizen

Armando Horváth is een petitie begonnen om de Huizer supermarkten weer op zondagochtend open te krijgen. Onder het motto ’wil je niet gaan, dan ga je niet’ hoopt hij voldoende handtekeningen binnen te halen om met een steuntje in de rug deze zaak bij de gemeente Huizen te bepleiten.

’Erg bekrompen’, noemt Horváth de zondagse tijden van 12.00 tot 18.00 uur die Huizen nu weer hanteert. In verband met de coronapandemie waren de supermarkten de afgelopen anderhalf jaar van 9.00 tot 20.00 uur open, om het publiek beter te kunnen spreiden. Nu de landelijke maatregelen zijn afgeschaald, heeft ook het college van Huizen de verlengde openingstijd afgeschaft.

Ontbijtje

’Wil jij ook gewoon weer lekker op de zondagochtend je boodschappen kunnen doen? Of producten kopen om een vers ontbijtje te maken? Voeding nodig voor je baby? Teken dan deze petitie! En deel hem ook vooral met je vrienden, familie en op je social media kanalen’, bepleit Horváth zijn zaak. De petitie is inmiddels al ruim honderd keer ondertekend.

Lees ook: Na Huizen gaan nu ook de Blaricumse supermarkten op zondagochtend weer dicht

Uit de commentaren blijkt dat de opsteller van de petitie niet alleen staat. ’Waarom zouden overal in Nederland op zondag de supermarkten om 9.00 uur open mogen, maar in Huizen niet? Omdat dit nieuw voelt voor het dorp? Ga mee met de tijd’, roept een van de ondertekenaars op. Een ander beschrijft de supermarkten als ’een primaire levensbehoefte, ook op zondagochtend’.

Onzinregels

Andere ondertekenaars zijn ’de christelijke onzinregels zat. Het merendeel van de niet- of andersgelovigen ondervindt hinder van de sprookjesregels’, schrijft iemand. ’Belachelijk en niet meer van deze tijd. En met die klokken die mij op zondag vroeg wakker maken is dat gelijk een mooie wekker om naar de supermarkt te gaan’, grapt iemand nog.

De meest gegeven reden dat mensen de petitie ondertekenen is echter dat zij ’heel graag elk moment van de dag naar de supermarkt willen kunnen gaan. Het leven is al zo gehaast. Waarom dan alles in een korte tijd proppen? En verspreid boodschappen kunnen doen op tijden dat het niet druk is is een zegen. Met en zonder corona is dat erg prettig’.

Overigens is Huizen niet de enige gemeente waar de supermarkten zondagochtend niet meer open mogen. Ook Blaricum heeft bekendgemaakt dat de grootgrutters de deuren pas weer aan het begin van de middag mogen open.

De petitie om de supermarkten in Huizen zondag weer langer open te houden, is hier te vinden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.