Wethouder Jorrit Eijbersen van Gooise Meren wordt burgemeester van Hellendoorn

Jorrit Eijbersen.

Jorrit Eijbersen.

Joyce Huibers
Gooise Meren

VVD-wethouder Jorrit Eijbersen van Gooise Meren is voorgedragen als de burgemeester van Hellendoorn in Overijssel.

Dit nieuws werd woensdagavond halverwege de begrotingsbehandeling in de raad door burgemeester Han ter Heegde medegedeeld. Eijbersen zelf was op dat moment niet in de raadzaal aanwezig. Die had hij eerder verlaten vanwege een ’privé-kwestie’, welke dus te maken had met zijn voordracht.

Leerproces

Hoewel de voordracht officieel nog bekrachtigd moet worden, zal Eijbersen naar verwachting over twee maanden zijn nieuwe functie gaan bekleden en vertrekken uit Gooise Meren. Via Ter Heegde bedankte hij de raad alvast voor de goede samenwerking en het leerproces dat hij hier heeft gehad. Dat heeft mede de basis gevormd voor deze voordracht, aldus Eijbersen.

Eijbersen volgde halverwege 2019 wethouder Jan Franx op die waarnemend burgemeester in Koggenland werd. Hij is daarmee in relatief korte tijd de vierde politicus uit Gooise Meren die een burgemeesterspost gaat bekleden. Behalve Franx gingen Marleen Sanderse (Hattem) en Lars Voskuil (Bergen) Eijbersen voor. Volgens Ter Heegde mag de gemeente daar ’best een beetje trots op zijn’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.