Frituurpan veroorzaakt brand d’Oude Enghe in Soest. Tonnen schade, maar inzameling al gestart

De brandweer redde twee honden uit het brandende horecapand.© Foto Caspar Huurdeman

Jetty Claus
Soest

Door een vlamvattende frituurpan in de keuken van Soester café d’Oude Enghe is dinsdagmiddag een grote brand ontstaan met veel schade. Ook het erboven gelegen woonhuis aan de Middelwijkstraat is onbewoonbaar. De bewoners konden zich in veiligheid brengen. Twee honden werden door de brandweer gered.

De schade loopt in de tonnen, maar het ziet er naar uit dat het oude pand niet gesloopt hoeft te worden. Even was de brandweer bang dat een muur zou instorten. Het vuur ontstond rond half vier en sloeg door de houten vloer over naar de bovenwoning.

De brandweer, die niet ver hoefde te rijden vanaf de kazerne om de hoek, rukte met groot materieel uit. Er was sprake van hevige rookontwikkeling. De politie zette de doorgaande weg af. Toeschouwers werden op afstand gehouden. Rond zes uur was de zaak onder controle.

Diezelfde middag is op www.gofundme.com een inzamelingsactie Red Café d’ Oude Enghe gestart om 150.000 euro te vergaren met donaties. Het publiek dat toekeek had te doen met de uitbater.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.