Soepel draaiende machine Huizen laat LRC nog te lang in leven: ’Dan kan het nog een heet middagje worden’

Kasper Leenen
Leerdam

Opnieuw kende Huizen, zoals al vaker dit seizoen, zaterdag een relatief eenvoudige middag. Op bezoek bij LRC waren de Huizers sterker, sneller en slimmer, en dus konden er weer drie punten worden bijgeschreven: 1-4.

De groen-gelen draaien tot dusverre uitstekend in de eerste klasse. Wat opvalt is dat de ploeg van Arnold Klein het heft in de wedstrijden van meet af aan in handen neemt.

Ook tegen LRC, dat zich geen raad wist met de opgelegde druk, was het voor rust éénrichtingsverkeer. Na een kwartier tijd resulteerde dat in de openingsgoal van Joshua Lo-Asiou, die de bal uit een rebound kon binnenwerken. Enkele minuten later herhaalde Frank van den Bosch dit kunstje.

Enige smet op de eerste helft van Huizen-kant was dat de score niet verder opgevoerd werd en de thuisploeg hoop mocht houden op een wonder. Dat leek er ook even te komen, toen LRC na rust iets terugdeed. ,,Dan kan het nog een heet middagje worden. We hebben laten zien dat we ook strijd kunnen leveren. Dat moet je natuurlijk altijd, maar het zeggen is één ding, het ook echt doen is een tweede’’, aldus Klein.

Het was Theo Visser die de hoop van de Leerdammers aan flarden schoot en twee goals toevoegde aan zijn totaal. Met name de tweede, een schot van veertig meter, was een ’beauty’.

eerste klasse zaterdag

LRCHuizen1-4

16. Lo-Asiou 0-1, 23. Van den Bosch 0-2, 46. Lutters 1-2, 65. Visser 1-3, 85. Visser 1-4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal