Hilversums schaatstalent Merijn Scheperkamp scherpt persoonlijke records aan tijdens trainingskamp met Team Jumbo-Visma in Inzell

Merijn Scheperkamp.

Merijn Scheperkamp.© Archieffoto

Robert Toret
Inzell

Langebaanschaatser Merijn Scheperkamp kende met zijn ploeg Team Jumbo-Visma een prima trainingskamp in het Zuid-Duitse Inzell. Bij testwedstrijden scherpte het Hilversumse talent zijn persoonlijke records op zowel de 500 als de 1000 meter aan.

Op de korte sprint snoepte de 21-jarige Scheperkamp niet alleen liefst twee tienden van zijn oude beste tijd (35,10) af, maar dook hij ook voor het eerst onder de - inmiddels niet meer zo - ’magische’ grens van 35 seconden: 34,91. Die werd in 1998 voor het eerst geslecht door de Japanner Hiroyasu Shimzu, maar inmiddels staat het wereldrecord al op 33,61, op naam van de Rus Pavel Koelizjnikov.

Op de dubbele afstand wist Scheperkamp zijn PR minimaal te verbeteren. Met 1.08,68 was hij zaterdag drie honderdsten sneller dan eind december in Heerenveen, tijdens het WK Kwalificatie Toernooi.

Scheperkamp is bezig aan zijn derde seizoen bij Team Jumbo-Visma. Hij maakt deel uit van de opleidingsploeg van de schaatsgrootmacht. Eind januari maakte hij zijn internationale debuut bij de senioren. Tijdens de World Cup in Thialf mocht hij op de 500 meter zijn opwachting maken in de B-groep. Scheperkamp eindigde als tweede in een tijd van 35,45, achter de Duitser Joel Dufter.

Meer nieuws uit Sport Regionaal