Eerste klasse zaterdag: Zuidvogels pakt derde zege op rij, klimt naar tweede plek en ademt buren in de nek

Martin Campbell, hier in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta van een week eerder, was ook zaterdag in Woudenberg weer een plaag voor de vijandelijke defensie.© Archieffoto

Woudenberg

Zuidvogels begint steeds beter te draaien in de eerste klasse. Op bezoek bij het niet al te sterkte Woudenberg pakten de mannen van Michael van den Berg op vrij eenvoudige wijze de drie punten: 0-4.

De Huizers komen daarmee langzaamaan in hun ritme, met drie zeges op rij en een tweede plek - achter buurman Huizen - tot gevolg. De goede vorm en het opgedane zelfvertrouwen van de laatste weken gaf ook de gastheren vanaf het begin de nodige problemen.

Met name in het eerste bedrijf hield Zuidvogels makkelijk druk op de opponent en reeg het de kansen aaneen. Zoals zo vaak de laatste weken stond Martin Campbell ook nu weer met regelmaat aan de basis van goedlopende aanvallen en stelde hij Youri van Kommer al vroeg in staat te scoren. Daarmee was het verzet al gebroken en kon Zuidvogels makkelijk uitlopen naar de winst.

,,Ik ben tevreden. De eerste helft was gewoon erg goed. De tweede was wel een stuk minder. We dachten het op zeventig procent te kunnen”, aldus Van den Berg.

Eerste klasse zaterdag

Woudenberg-Zuidvogels 0-4

8. Van Kommer 0-1, 27. Boussoufi 0-2, 80. Schimmel 0-3, 85. Boussoufi 0-4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal