Geen treinen tussen Schiphol en Leiden door kapotte bovenleiding

ANP Producties | Bron: ANP

Op het traject tussen Schiphol en Leiden is geen treinverkeer meer mogelijk, meldt spoorbeheerder ProRail donderdag rond 18.00 uur. Oorzaak is een bovenleiding boven een van de twee sporen die in de nacht van woensdag op donderdag kapot ging. De hele dag is er beperkt treinverkeer geweest, maar doordat ook boven het andere spoor problemen zijn ontstaan, rijdt er tijdelijk geen enkele trein meer op het traject.

"De prognose is dat er tot het einde van de avond geen treinverkeer meer mogelijk is, heel misschien kan beperkt verkeer iets eerder weer worden opgestart", aldus een ProRail-woordvoerder. De spoorbeheerder is bezig de bovenleiding te repareren. De NS heeft de hele dag al vervangend vervoer ingezet, dat zal ook in de avond blijven rijden. Naar verwachting is er vrijdag geen vertraging meer door de storing, aldus de woordvoerder.

Of er gevaar is geweest doordat er in eerste instantie wel op het tweede spoor is blijven rijden, terwijl na controle is gebleken dat er ook iets mis is met die bovenleiding, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "Eerst moet de oorzaak van het defect worden onderzocht."

Reizigers tussen Schiphol en Leiden kunnen, naast de bussen te gebruiken, ook met de Intercity direct omreizen via Rotterdam Centraal. Op dat traject verwacht spoorbeheerder ProRail extra drukte.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.