Danny Rombley nieuwe hoofdcoach van honkballers HCAW

Danny Rombley als speler van Pioniers.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Bussum

Danny Rombley (41) is aangesteld als nieuwe hoofdcoach bij hoofdklasser HCAW. Hij volgt Roy Berrevoets op die dit honkbalseizoen met zijn ploeg in de play-offs werd uitgeschakeld door Amsterdam Pirates.

Berrevoets zou in 2021 als assistent-coach aan de slag gaan bij HCAW maar nam vlak voor het seizoen de honneurs als hoofdcoach waar omdat de club toch afscheid nam van de beoogde coach Austis Gibbs. Er was te weinig chemie tussen de nieuwe coach en de spelersgroep. Clubicoon Berrevoets stapte toen in de vacature en kende met zijn ploeg een goed seizoen waarin een serieuze aanval op de dominantie van Neptunus uit Rotterdam en Amsterdam werd gedaan. HCAW ging in vijf wedstrijden, ondanks een 2-1 voorsprong in duels, nipt onderuit.

Rombley is geen onbekende in Bussum. In 1997 maakte hij als buitenvelder zijn debuut in de hoofdklasse voor HCAW. Een imposante spelersloopbaan volgde. In Nederland speelde hij ook nog voor Twins, Kinheim, Neptunus, UVV, Hoofddorp Pioniers en Amsterdam Pirates. Daarnaast was hij tssen 1999 en 2004 profhonkballer in de organisatie van de Montreal Expos. Hij kwam op verschillende niveaus uit maar kon de stap naar het hoogste level niet maken. Daarop keerde hij terug naar de Nederlandse competitie en was hij jarenlang een vaste kracht in de nationale ploeg. Tussen 1998 en 2015 speelde hij maar liefst 217 interlands. Hij was ook van de partij toen het Team Kingdom of the Netherlands in 2011 in Panama wereldkampioen werd.

Tijdens zijn loopbaan als speler startte Rombley al met het geven van clinics en groepstrainingen aan jong en oud. Hij was onder andere twee jaar coach van de aspiranten van Amsterdam Pirates. Daarnaast is hij al geruime tijd verbonden als hitting coördinator aan de honkbalschool Scimitars. Afgelopen seizoen was hij ook hitting-coach van de nationale ploeg onder 18 jaar dat in Italië Europees kampioen werd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal