Sinterklaas neemt alvast een kijkje bij het Grote Pietenhuis in Soestdijk

© foto caspar huurdeman

Eric Lorier
Soestdijk

Gevoelsmatig duurt het nog even, maar ondertussen is het al weer half oktober en dat betekent dat ook Sinterklaas weer volop in de voorbereiding zit op het voor hem drukke seizoen. De goedheiligman was woensdagochtend dan ook al even in het Grote Pietenhuis dat verdacht veel op paleis Soestdijk lijkt. Waarschijnlijk wilde hij zich er hoogstpersoonlijk van vergewissen dat alles klaar is voor zijn komst, over een paar weken.

Paleis Soestdijk fungeerde vorig jaar ook al als het Grote Pietenhuis. Toen was dat nog een noodoplossing omdat de coronamaatregelen een normale landelijke tv-intocht onmogelijk maakte. Het viel echter in de smaak, zowel bij publiek, als bij Sinterklaas, zijn pieten en de tv-omroep. Vandaar dat nu opnieuw is gekozen voor Soestdijk als thuisbasis van Sinterklaas.

(Tekst gaat door onder de foto)

© foto caspar huurdeman

Ook de Sinterklaasvlaggen waaiden al heen en al weer bij paleis Soestdijk. De landelijke intocht wordt dit jaar uitgezonden op zaterdag 13 november, de uitzendingen van het dagelijkse Sinterklaasjournaal beginnen op 8 november en lopen door tot Pakjesavond.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.