Victor moet ervoor zorgen dat ik niet met 80 kilometer per uur over woonerven en door smalle straatjes race. Alsof ik dat zelf niet begrijp | column

1 / 2
Bert-Jan van Oel

Al een paar jaar lang word ik zeer regelmatig geconfronteerd met een heel vervelend ventje. Het is een mannetje dat vroegwijs is en nogal belerend tegen mij doet. Een kind nog, dat door zijn ouders de straat op is gestuurd om mij wel even te vertellen hoe het moet.

Misschien kent u dat kind wel, want ik hallucineer niet en als ik dat kereltje zie, dan zijn er ook anderen die hem waarnemen. Oh, dat was ik nog vergeten: het is er niet éeén, er zijn hoogstwaarschijnlijk honderdduizenden van die mannetjes.

Ver van huis durven ze niet, want tot nog toe heb ik al die identieke baasjes alleen nog maar aangetroffen binnen de bebouwde kom. Waarschijnlijk staan ze allemaal ook in hun eigen straat. Bewegen doen die jochies niet. Al suggereert hun houding wel enige actie.

Ik neem aan dat de lezer wel snapt over welke mannetjes ik het heb. Waarschijnlijk hebben ook abonnees van deze krant zo’n jochie geadopteerd. Ze kosten maar vijftig euro en eten hoeven ze niet. Ik heb even rondgeneusd op internet maar ze zijn uitverkocht, die eigenwijze knulletjes.

Opvallend genoeg hebben ze ook allemaal dezelfde naam, zijn ze allemaal helgroen en dragen ze een rood petje. Sommigen zwaaien vervaarlijk met een vlag. De taal die ze beheersen is niet Nederlands, want op hun buikjes staat het woord ’slow’. Victor, zo heten ze allemaal, Victor Veilig. Het zijn neefjes van Joris Driepinter en Jantje Beton, denk ik.

Victor moet ervoor zorgen dat ik niet met 80 kilometer per uur over woonerven en door smalle straatjes race. Alsof ik dat zelf niet begrijp. Het is een typisch D66-kind, beschermd opgevoed en wijsneuzerig. Maar goed, als Victor zorgt voor één dode minder per jaar, heeft hij bestaansrecht. Al heb ik soms zin om hem een klein schopje onder zijn plastic kontje te geven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.