Winnend Weesp stopt definitief met zondagtak, SO Soest laat zich te kijk zetten in streekderby

Een stijlvolle poging van Weesp-aanvoerder Jesse Rijnsburger.

Een stijlvolle poging van Weesp-aanvoerder Jesse Rijnsburger.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Weesp

Slechts een formaliteit scheidt FC Weesp nog van een aanstaand afscheid van het zondagvoetbal. Er is alleen nog een akkoord van de leden nodig, tijdens de ALV eind van de maand. ,,Voor de club is het ook lastig rondkomen op zondag’’, beseft trainer Dick-Jan Ente.

Zondagclubs moesten voor 1 oktober bij de KNVB aangeven of ze willen overstappen naar het zaterdagvoetbal. FC Weesp heeft dat gedaan en krijgt nu het recht om ’horizontaal’ - dus zonder niveauverlies - over te stappen. De vraag is evenwel wat er met het huidige, in de vierde klasse uitkomende zaterdagteam gaat gebeuren.

Zondag werd in ieder geval wel de eerste overwinning van het seizoen geboekt. DWS werd met 3-1 verslagen. De 1-0 was een eigen doelpunt dat ontstond na een voorzet van Job Vermeulen. Na rust verdubbelde Floris Lukken de score.

Het leek nog even spannend te gaan worden toen DWS in de slotfase de 2-1 maakte. Die spanning werd even later echter alweer aan diggelen geschoten door Achraf Lamhamdi. Ente: ,,Het is heel lekker voor ons dat we van de nul af zijn, en dat verdienen we ook.”

Competitiegenoot SO Soest wacht nog steeds op de eerste zege. Na twee gelijke spelen volgde een duidelijke 3-0 nederlaag bij Hooglanderveen. De ’Blauwe Leeuwen’ lieten zich al vroeg in de derby in de luren leggen bij een ingestudeerde corner: 0-1.

Bij rust had het minimaal gelijk moeten staan, maar het lukte de Soesters niet om een van de drie grote kansen die het kreeg te benutten. Kort na rust was het eigenlijk al beslist. Doelman Hein Janmaat, die zijn competitiedebuut maakte, schoot de bal tegen een tegenstander aan, die vervolgens makkelijk scoorde. Daarna werd Soest compleet weg gecounterd en was het aan Janmaat te danken dat er nog maar één treffer bij kwam.

Meer nieuws uit Sport Regionaal