Politie heeft verdachte fatale schietpartij Utrecht op het oog

ANP Producties | Bron: ANP

De politie weet wie de mogelijke verdachte is die zaterdagavond in de buurt van een café in Utrecht een 37-jarige man doodschoot. Die identiteit kwam naar voren uit getuigenverklaringen. De verdachte is nog wel voortvluchtig. Het slachtoffer kwam uit Utrecht.

Het incident vond zaterdagavond plaats bij een café aan de Vleutenseweg. De toedracht is nog volledig onbekend, aldus de politiewoordvoerder. Wel vermoedt de politie dat er aan de schietpartij een ruzie vooraf ging. Het AD meldt dat volgens aanwezigen het 37-jarige slachtoffer probeerde de ruzie te sussen, maar de woordvoerder zegt daar niets van te weten.

Bij het schietincident raakte ook een vrouw gewond. Zij kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis, maar ze was zondagochtend nog niet aanspreekbaar, meldde de politie, die niets kon zeggen over haar identiteit.

Getuigen

RTV Utrecht meldt op basis van een getuige dat er in de nacht van zaterdag op zondag veel politie op de been was bij een woonwagenkamp aan de Orinocodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De woordvoerder bevestigt dat de politie vanwege het onderzoek naar de fatale schietpartij op de Orinocodreef was. Meer dan dat kan de zegsvrouw er niet over vertellen.

Zondag gaat de politie nog meer getuigen horen. Ook roept de politie mensen die camerabeelden hebben of informatie die leidt naar de verblijfplaats van de verdachte op zich te melden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.