Woningbouw aan de Kampstraat in hartje Baarn begonnen; Appartementen waren binnen no-time verkocht aan Baarnaars die ’wat kleiner willen’

De woningbouw aan de Kampstraat is begonnen. Rechts is het Witte Kerkje te zien, markant herkenningspunt in de straat.

De woningbouw aan de Kampstraat is begonnen. Rechts is het Witte Kerkje te zien, markant herkenningspunt in de straat.© foto caspar huurdeman

Eric Lorier
Baarn

De nieuw te bouwen woningen aan de Kampstraat in hartje Baarn waren binnen de kortste keren verkocht. De nieuwe bewoners kunnen er medio volgend jaar in, want dan wordt hun paleisje opgeleverd. De bouw is nu net begonnen.

Het gaat om zes appartementen, die verrijzen op het terrein waar vroeger een galvaniseerfabriek stond. Het terrein loopt door van de Kampstraat tot aan de achterkant van de bebouwing aan de Brinkstraat. Sinds 2005 zijn diverse bouwplannen de revue gepasseerd voor het terrein, maar deze plannen sneuvelden stuk voor stuk.

Het bouwplan Baarnsche Veste bleek uiteindelijk wel succesvol. De zes appartementen waren binnen no-time verkocht. ,,Zijn ook ideale woningen voor mensen in Baarn die wat kleiner willen gaan wonen”, schetst een makelaar van Kapelle in Hilversum, die de woningen in de verkoop had. ,,En mooi in het centrum natuurlijk.”

De woningen worden in opdracht van SVE-Groep gebouwd door het Eemnesser bouwbedrijf Van der Wardt. De SVE-Groep is het bedrijf van de Hilversumse ondernemer Sjan van Ettekoven, die onlangs bijvoorbeeld ook de Arcade op de Baarnse Brink verwierf.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.