Handballers Eemland weten het net nu wel vinden, maar komen desondank toch weer tekort

Jonathan van Haaster
Son en Breugel

De handballers van Eemland hebben ook hun derde wedstrijd in de eerste divisie verloren. In een gelijkopgaande wedstrijd tegen Apollo mocht de ploeg van Arjan Schneiders dromen van de eerste zege, maar ging het in de slotfase alsnog mis: 34-31.

Bij rust keek Eemland nog tegen een 17-14 achterstand aan, maar die werd vakkundig weggewerkt en met nog twee minuten te gaan stond er een gelijke stand op het bord: 30-30. „We hebben veel gescoord en goed gespeeld”, vond de trainer dan ook. „Zij hadden een goede opbouwer die we maar niet in bedwang kregen, maar we vochten ons desondanks terug in de wedstrijd. Helaas konden we niet doordrukken. Dat heeft natuurlijk ook met ervaring te maken.”

Zijn jonge team lijkt hoe dan ook stappen te hebben gezet. Een dergelijk aantal doelpunten werd dit seizoen bijvoorbeeld niet eerder gescoord. „We hebben niet specifiek alleen op onze aanval getraind, maar ik denk dat onze productie het resultaat is van toenemend vertrouwen binnen het team. Door dit soort wedstrijden te spelen, worden we vanzelf steeds ervarener. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als we deze lijn doortrekken, het nog een heel leuk seizoen kan worden.”

Zaterdag lijkt de uitgelezen kans om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Het eveneens nog puntloze Aristos komt dan op bezoek in Leusden.

Jonathan van Haaster

Meer nieuws uit Sport Regionaal