GAD zet mobiel scheidingsstation weer in de roulatie, om te beginnen in Wijdemeren

Het mobiele scheidingssation© foto GAD

Hans van Keken
Wijdemeren

Het mobiel scheidingsstation is terug, aldus een verheugde Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD). Te beginnen in de Wijdemeerse dorpen.

Komende zaterdag staat het scheidingsstation, dat de GAD vanwege corona anderhalf jaar uit de roulatie had gehaald, als vanouds op de eerste zaterdag van de maand tussen acht en een uur weer op het Stichtse End naast de kerk in Ankeveen. Ook bij winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef - 1e en 3e woensdag van de maand - winkelgebied Lindeplein in Loosdrecht - 2e en 4e dinsdag - en op het plein bij de muziektent in Nederhorst den Berg - 3e dinsdag van de maand - komt het scheidingsstation.

Je kunt er kleine hoeveelheden en formaten huishoudelijk afval inleveren, zoals elektrische apparatuur, spaarlampen, piepschuim, karton en hard kunststof. Een voorziening voor in ieder geval mensen die minder mobiel zijn. Een medewerker van het scheidingsstation kan eventueel informatie ter plekke geven. De GAD hoopt volgend jaar het station op andere plekken te kunnen plaatsen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.