Makkelijk voldoende groente binnenkrijgen met het boek Amazing Asia vega’

Hanneke van den Berg

Meer groente eten. Het Voedingscentrum probeert ons al jaren zover te krijgen. Met het boek ’Emma’s amazing Asia’ blijkt dat helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Nadat Emma de Thouars vorig jaar het succesvolle boek ’Amazing Asia’ had uitgebracht, kon een vegetarische opvolger eigenlijk niet uitblijven. Deze culinair schrijver en receptontwikkelaar heeft een enorme voorliefde voor de Aziatische keuken en dan met name de Chinese.

Denk nou bij haar groenterecepten niet aan die soms wat slijmerige Tjap Tjoi van de plaatselijke Chinees. Integendeel. Als je door haar boek bladert, gaat er een wereld voor je open. Koop gerust kant en klare dumplingvellen en vul die dan met heerlijke spinazie en bieslook, vul eieren met kimchi, maak gebakken spicy sperziebonen of een Indiase auberginecurry. Op die manier krijg je ongemerkt met groot gemak de benodigde hoeveelheid groente binnen. Ze stelt zelfs de beginnende kok gerust door te zeggen: ’Bij mij ziet het er ook wel eens lelijk uit. Het gaat om de smaak’.

Emma de Thouars: ’Emma’s amazing Azia vega’. Uitg. Nijgh & van Ditmar, €29,99.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.