Weinig daadkrachtig Eemland komt ook in eerste thuiswedstrijd in eerste divisie doelpunten tekort

Domeniko Weenink was vanaf de linkerhoek vijf keer trefzeker voor Eemland tegen Ha-Stu.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Jonathan van Haaster
Soest

De handballers van Eemland hebben ook hun tweede competitiewedstrijd in de eerste divisie verloren. Promovendus Ha-STU maakte het verschil in de tweede helft: 21-27.

Eemland speelde in de eerste helft zeker niet slecht. Zo werden kansen uit elke hoek gecreëerd, maar schortte het behoorlijk in de afronding. De thuisploeg scoorde slechts vier keer in de eerste twintig minuten. „Dat is natuurlijk veel te weinig, ondanks dat we de goede dingen deden”, vond Eemland-coach Arjan Schneiders.

Tegenstander Ha-STU deed het met zeven doelpunten in hetzelfde tijdsbestek beter, maar niet geweldig met zeven doelpunten. De laatste tien minuten van de eerste helft ging het scorend bij beide ploegen beduidend beter, waardoor Eemland bij rust alsnog met drie punten achter stond: 11-14.

Comeback

In de tweede helft leek de wedstrijd snel gespeeld. De toeschouwers in sporthal Beukendal zagen wederom dat het net moeilijk gevonden werd. Bij de stand van 13-18 leken de Nijmeegse gasten de wedstrijd te hebben beslist, maar niets bleek minder waar. Een dubbele tijdstraf bij de bezoekers gaf Eemland de ruimte om terug te komen tot 18-19. Na de tijdstraffen trokken de Gelderlanders het duel alsnog naar zich toe. „In de tweede helft pakten we het goed op, maar door domme fouten konden we het niet bijhouden. Desondanks vind ik dat we het als team goed hebben gedaan.”

Zo scoorde Tim Zwart zeven doelpunten en was linkerhoekspeler Domeniko Weenink belangrijk met zijn trefzekerheid bij break-outs. „Toch hadden ze dit zonder hun teamgenoten nooit kunnen doen, dus de rest van het team was net zo belangrijk. Bij een hogere trefzekerheid hadden we een goede kans gehad op de overwinning. Al met al vind ik dat we stappen hebben gezet en dat geeft een goed gevoel maar de rest van het seizoen.”

Op de vraag of conditie een rol heeft gespeeld bij de nederlaag, antwoordt Schneiders bevestigend. „Daar ga ik niet over liegen. Dat moet beter. Maar met de trainingen en wedstrijden die eraan komen, komt dat wel goed.”

Hekkensluiter

Eemland staat na twee wedstrijden laatste in de eerste divisie. Geheel verrassend is het niet voor het combinatieteam van LHV en BDC, dat vooraf al uitsprak vooral niet te willen degraderen. „Daar kijk ik niet naar. Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen, dus daar valt weinig over te zeggen. Laten we na tien, twaalf wedstrijden verder kijken.”

Zaterdag heeft Eemland een nieuwe kans op de eerste winst van het nieuwe seizoen. Schneiders en zijn mannen reizen dan af naar Noord-Brabant, waar Apollo uit Son en Breugel gastheer zal zijn.

handbal eerste divisie

EemlandHa-Stu21-27

Doelpunten HV Eemland: Zwart 7,Weenink 5, Van Gulik 3, Mertens 2, Visser 2, D. Schneiders 1, J. Schneiders 1

Meer nieuws uit Sport Regionaal