Dramatisch Zuidvogels krijgt ervan langs bij competitiestart: ’Zo slecht als in deze wedstrijd kan ik me ons niet herinneren’

© Archieffoto

Waardenburg

Zuidvogels is op zijn zachtst gezegd slecht gestart in de eerste klasse. De Huizers keken op bezoek bij WNC bij rust al tegen een forse achterstand aan en konden dat niet meer rechtbreien: 4-0.

Een gebrek aan scherpte en wilskracht zorgden ervoor dat de ploeg van Michael van den Berg halverwege al met een kansloze expeditie bezig was. Door veel te weifelend optreden in de defensie kon WNC met speels gemak uitlopen naar een 3-0 ruststand. Alleen een flitsende actie van Martin Campbell zorgde voor opleving op de bank bij de bezoekers, als enige wapenfeit voor rust.

Een na de pauze iets beter spelend Zuidvogels - onder aanvoering van Ricardo Tat, die ook nog de lat trof - voorkwam dat de score snel verder opliep. Maar het mocht in de slotfase ook keeper Danny Versteegt uitermate dankbaar zijn dat er in de tweede helft slechts één tegentreffer te noteren viel.

Een dramatische start dus voor Zuidvogels. En dat terwijl de voorbereiding, met onder meer het halen van de volgende bekerronde, in orde was. ,,We waren ongelofelijk slap, kwamen overal te laat. Zo slecht als we deze wedstrijd waren, kan ik me ons eigenlijk niet herinneren. We hebben verdiend verloren’’, aldus Van den Berg.

eerste klasse zaterdag

WNCZuidvogels4-0

13. Sanaky 1-0, 23. V.d. Boogaard 2-0, 44. Van den Boogaard 3-0, 69. Emanuels 4-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal