Bussumse auteur José Bosma vertelt in bibliotheek Gooi en meer over haar prentenboek ’De Barones von Habeniks’, kinderen krijgen taart en limonade

De Bussumse schrijfster José Bosma.

De Bussumse schrijfster José Bosma.

Agnes Zuiker
Bussum

De Bussumse José Bosma, schrijfster van het kinderboek ’De barones von Habeniks’, is zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur in bibliotheek Gooi en meer, om voor kinderen en hun begeleiders over haar boek te vertellen. Na afloop is er een signeersessie.

Als de barones von Habeniks ergens op bezoek komt, gebeurt er altijd van alles, zo ook zaterdag in de Bussumse bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen18. De auteur vertelt dan niet alleen hoe haar prentenboek-op-rijm tot stand is gekomen, er is ook taart en limonade. Kinderen kunnen kleurplaten inkleuren en ze maken kans op een gratis boek. Natuurlijk leest de schrijfster ook voor uit haar boek.

(Tekst gaat door onder de foto)

De cover van De barones von Habeniks.

De cover van De barones von Habeniks.

Schrijfster José Bosma (Amsterdam, 1950) woont in Bussum. Ze debuteerde in 2018 met haar biografie ’Leven vanuit verzet’. Bosma is het creatieve brein achter het prentenboek De barones von Habeniks, waarvan elke scene met de hand gemaakt is. Angelique Boezer van Noordennen maakte de grappige tekeningen.

Opbrengst

Het boek is te koop voor 20 euro. Een deel van de opbrengst van elk verkocht exemplaar gaat naar het Ronald McDonald Huis Emma in Amsterdam. De boekpresentatie zaterdag is gratis.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.