Jan Derksen enthousiast over trainingsprogramma ’Gezond oud’ niet onder stoelen of banken

Van het ombudsteam

Lezers delen hun complimenten omdat ze blij zijn met ondernemers in de regio die een stapje harder lopen.

Jan Derksen uit Haarlem deelt in een lange mail zijn enthousiasme voor ’Gezond oud’, een buitentrainingsprogramma onder het motto ’Samen sporten, samen plezier’. Derksen begon met een gratis proefles, maar was al snel verknocht. „Constance gaf zeer vakkundig les en kan tegen een geintje. Later kwam ik erachter dat dit voor alle instructrices geldt, Ze zijn dus bijzonder goed door de oprichtsters geselecteerd, petje af hiervoor.” De proefles werd een abonnement voor één les in de week, maar dat werd al snel een ’zo-vaak-als-je-wilt’ abonnement. „Er wordt rekening gehouden met blessures en handicaps, iedereen bepaalt zelf dus hoe hard hij of zij meedoet. Mij aansluiten bij deze club is de beste beslissing die ik heb genomen in jaren, ik raad het iedereen boven de 55 jaar aan.”

Hema Hoorn

Ria Bas ter Metz uit Hoorn kocht voor de laatste lockdown bij de Hema in Hoorn vier nieuwe bh’s van het model dat ze al jaren naar tevredenheid draagt: twee witte, twee zwarte. „Enige weken geleden besloot ik om een van de twee zwarte te gaan dragen, maar de beha paste voor geen meter.” En dat gold ook voor de andere zwarte, terwijl de witte wel goed zaken. „Terug naar de Hema, na zoveel maanden, zonder kassabon. De klantenservice bekeek de bh’s en ik kreeg met de woorden ’productiefout’ mijn aankoopbedrag terug. Dat is het vermelden waard.”

Fietsenmaker Kolkman

De 85-jarige Gre van Baar uit Zijdewind ging met mooi weer een dagje fietsen richting Beemster. Op de terugweg vlak bij huis kreeg ze een lekker band. Een probleem, want: wie heeft er voor deze fiets met kleine wielen een nieuwe band? Of wie plakt er op vrijdagmiddag half vijf nog een band? Van Baar kwam terecht bij fietsenmaker Willem Kolkman in Zijdewind. De fiets ging in de werkplaats aan de haak en hij constateerde meerdere gaatjes in de band. Gelukkig was een nieuwe band voorradig en na tien minuten ging Van Baar met een nieuwe band om het wiel naar huis. „Hulde aan Kolkman.”

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.