Startschot voor bouw Résidence Gooiland. Vijftig vrije sector-huurappartementen op hoek Langestraat/Kapelstraat in Hilversum

Met de onthulling van een bord is de bouw van Residence Gooiland nu echt begonnen.

Met de onthulling van een bord is de bouw van Residence Gooiland nu echt begonnen.© Foto Studio Kastermans/Margot Brakel

Résidence Gooiland.

Résidence Gooiland.© Illustratie: De Lelie Groep

1 / 2
Eddie de Paepe
Hilversum

Op de hoek van de Langestraat en de Kapelstraat in Hilversum is woensdagmiddag het officiele startschot gelost voor de bouw van Résidence Gooiland, dat 50 vrije sector-huurappartementen gaat tellen.

In het bijzijn van genodigden, partners en omwonenden onthulde Kaspar van Eijl, eigenaar van opdrachtgever De Lelie Groep, het bouwbord. In juni zijn de grondwerkzaamheden voor de bouw van de appartementen, gelegen al van start gegaan. Met het onthullen van het bouwbord is de officiële naam van het project, Résidence Gooiland, gepresenteerd.

(tekst gaat door onder de illustratie)

Résidence Gooiland.

Résidence Gooiland.© Illustratie: De Lelie Groep

Familie Van Eijl

De familie Van Eijl is sinds 2012 eigenaar van het terrein, dat als parkeerplaats voor het naastgelegen Gooiland-complex (ook eigendom van de familie) is gebruikt. De Lelie Groep ontwikkelt op deze plek nu 50 vrije sector-huurappartementen in het middeldure segment. Naast de appartementen, verdeeld over vijf woonlagen en variërend in grootte van 45-85 vierkante meter, krijgt het complex ook een ondergrondse parkeergarage. Naar verwachting zullen de appartementen in februari 2023 worden opgeleverd.

De Lelie Groep

Résidence Gooiland is één van de eerste woningbouw- en exploitatieprojecten van De Lelie groep. Andere projecten zijn de reeds in aanbouw zijnde Galaxy Tower in Utrecht en de huurwoningen in het voormalige hotel Belvoir te Nijmegen.

(tekst gaat door onder de illustratie)

Résidence Bestevaer in Huizen.

Résidence Bestevaer in Huizen.© Illustratie: De Lelie Groep

Huizen

In de nabije toekomst zal verder gestart worden met de bouw van Résidence Bestevaer: 53 appartementen met parkeergarage aan de Bestevaer in Huizen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.