Enorme stap voor FC Weesp: voetbalvereniging wordt partnerclub van Ajax

FC Weesp investeert veel in de ontwikkeling van jeugdleden.

FC Weesp investeert veel in de ontwikkeling van jeugdleden.© Archieffoto Studio Kastermans

Weesp

Voetbalclub FC Weesp is eerder deze maand gevraagd toe te treden tot de selecte groep van amateurverenigingen die officieel Partnerclub van Ajax zijn. Voorzitter Ron Anches van FC Weesp heeft daar volmondig ’ja’ op geantwoord.

Het voorstel werd anderhalve week geleden gedaan, toen FC Weesp gastheer was van Ajax en dertig Nederlandse Ajax-Partnerclubs. Dat zijn voetbalverenigingen waar Ajax nauw mee samenwerkt om het jeugdvoetbal in Nederland verder te ontwikkelen.

,,We zijn erg trots dat Ajax voor FC Weesp heeft gekozen als partnerclub”, laat het FC Weesp-bestuur weten. ,,We hebben dit te danken aan onze focus op de jeugdopleiding de afgelopen jaren, het team van vrijwilligers dat zich inzet in het bestuur, technische commissie en als trainers om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen.”

Ook de ligging van de accommodatie in de nabijheid van de Amsterdam Arena heeft een rol gespeeld. Bovendien heeft Weesp een snelgroeiend ledenbestand in de jeugd van acht tot en met twaalf jaar.

Enorme stap

FC Weesp is blij met het predicaat Partnerclub van Ajax. ,,De jeugdopleiding van Ajax behoort tot de beste van de wereld. Het is een club die zowel zakelijk en organisatorisch goed geleid wordt en een enorme uitstraling heeft. Anches verwoordt het aldus: ,,Wij denken dat we hiermee, geheel in lijn van onze visie, een enorme stap kunnen zetten op voetbaltechnisch, organisatorisch en commercieel gebied.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Ron Anches, voorzitter van FC Weesp.

Ron Anches, voorzitter van FC Weesp.© Eigen Foto

FC Weesp gaat samenwerken met Ajax om de jeugdtrainers meer mogelijkheden te bieden om zich verder te ontwikkelen. Daardoor verbetert het niveau van de trainingen en wordt het technisch jeugdbeleid beter verankerd binnen de organisatie.

FC Weesp wil ambitieuze jeugdtrainers de mogelijkheid bieden om zich bij FC Weesp verder te ontwikkelen, maar ook om trainingen te volgen of stage te lopen bij Ajax. Dat biedt zowel voor trainers als voor jeugdspelers kansen.

Talenten

Alles bij elkaar ziet Anches grote voordelen. ,,FC Weesp wordt een nog aantrekkelijker vereniging om bij te voetballen. De jeugdopleiding wordt nog verder ontwikkeld in samenwerking met Ajax en de KNVB. Er liggen directe lijnen met de scouts van Ajax, waardoor talenten zich in de kijker kunnen spelen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Supermarkt Vomar is hoofdsponsor van de jeugd van FC Weesp.

Supermarkt Vomar is hoofdsponsor van de jeugd van FC Weesp.© Foto Ed van de Pol

FC Weesp wil ook jeugdspelers uit omringende gemeenten de kans bieden om zich verder te ontwikkelen. ,,De samenwerking met de Golden Boys Voetbalschool, die op zondagen techniektrainingen aanbiedt, is hiervan een belangrijk onderdeel.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal