Eemland-coach Arjan Schneiders ziet ’lichtpuntjes’ ondanks ruim verlies bij aftrap

De op het oude nest teruggekeerde Johnny van Gulik zette Eemland nog wel op voorsprong in Beek, maar die was van korte duur.© Archieffoto

Jonathan van Haaster
Beek

De handballers van Eemland zijn er niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen. In de seizoensopener van de eerste divisie was het tweede van topclub BFC te sterk: 27-16.

De wedstrijd begon nog hoopvol voor het combinatieteam van LHV en BDC. Via Johnny van Gulik en Danny Schneiders werd het snel 0-2, maar de vijf punten daarna waren allemaal voor de thuisploeg. Bij rust stond het 12-7 en die achterstand kon niet meer worden gerepareerd. „We creëerden en benutten weinig kansen meer. In de dekking ging het nog best aardig, maar aanvallend hebben we niet genoeg gebracht”, concludeerde trainer Arjan Schneider. „Halve kansen waren niet genoeg voor ons vandaag. We schoten van te ver op doel. We spelen met een flink aantal onervaren jongens die nog veel moeten leren.”

Toch waren er ook lichtpuntjes. Zo vond Schneiders dat er veel vechtlust in het team zat en scoorde nieuweling Jordy Mertens vier keer. „Daarnaast keepte Stephan van Miltenburg een uitstekende wedstrijd”, loofde hij zijn doelman.

Diens goede optreden zal zijn coach deugd doen, daar er na het stoppen van keeper Tim Hak veel defensieve kwaliteit en ervaring is weggevallen. Eemland heeft als doel zich te handhaven in de eerste divisie. Daarvoor zal het minimaal als veertiende moeten eindigen in een poule van zestien teams.

Zaterdag speelt Eemland voor het eerst thuis. Sporthal Beukendal in Soest is dan het decor voor het treffen met de Nijmeegse Ha-Stu.

Meer nieuws uit Sport Regionaal