SDO verslaat ’angstgegner’ Velsen met eigen middelen: strijdend voor iedere meter wordt eerste zege gepakt

SDO-rechtsback Rowell van der Meer ziet een Velsenaar een afzwaaier produceren.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Simon Luybé
Driehuis

SDO heeft de eerste winst van het seizoen binnen. Tegen ’angstgegner’ Velsen werd verdiend met 0-2 gewonnen.

SDO kon op weinig succes rekenen tegen Velsen de afgelopen jaren. ,,We hebben het altijd moeilijk tegen deze ploeg”, vertelde verdediger Rowell van der Meer na afloop.

Maar gisteren waren de rollen omgedraaid. Met veel enthousiasme werd gestreden voor elke meter en dat wierp zijn vruchten af. ,,We hadden vorige week al met drie, vier goals moeten winnen. De scherpte ontbrak maar vandaag was die er wel. Iedereen voerde zijn taak goed uit en we speelden compact. Dan komen de doelpunten vanzelf en dat zag je”, aldus Van der Meer.

De eerste kans voor Velsen kwam pas vlak voor rust. Uit een voorzet van Angelo Beck leek Daan Tervoort koppend te kunnen scoren. Met een katachtige reflex voorkwam keeper Aria Hashemi een treffer. Op dat moment stond het al 0-1 voor Bussumers, die de overhand hadden. Een razendsnelle aanval belandde via Lars Raaijen achter doelman Bas Schol. Een volkomen verdiende voorsprong voor SDO, dat zelfs kans had op de 0-2 voor rust. In eerste instantie miste Jesse van Huisstede volledig de bal, maar in de rebound was het Schol die in de weg stond.

Amper twee minuten na de pauze lag de 0-2 er alsnog in. Op aangeven van Joost Heerschop was Van Huisstede nu wel trefzeker.

Hashemi speelde een puike partij en verdedigde knap de korte hoek nadat Mischa Plug bij de tweede paal kon inschieten. En zo bleef het 0-2 voor een strijdend en collectief sterk SDO, normaal het handelsmerk van het gevreesde Velsen.

hoofdklasse zondag

VelsenSDO0-2

13. Raaijen 0-1, 47. J. van Huisstede 0-2.

SDO: Hashemi, Van der Meer, Irik, Fokker, Heerschop, Groenewegen, J. van Huisstede (62. Ilaria), L. van Huisstede (83. Leons), Raaijen, Van ’t Land (68. Fontoge), Khajouli.

Meer nieuws uit Sport Regionaal