Historische eerste zege voor mannen Sovoco in topdivisie, Huizen gewogen en te licht bevonden

Jonathan van Haaster
Soest

Sovoco heeft op spectaculaire wijze gedebuteerd in de topdivisie (poule B). In de eigen sporthal De Bunt wonnen de Soesters op uiterst fraaie wijze met 3-1 van Compaen: 23-25, 25-15, 25-11, 33-31.

„Dit is is heel leuk voor ons en het publiek”, reageerde Sovoco-trainer Brad Taylor dan ook opgetogen. Na een spannende maar verloren eerste set stelde Sovoco orde op zaken. „In de tweede en derde set waren we heel dominant. Daarna wisselde Compaen veel en dat deed ze goed.”

De Noord-Hollanders scoorden in de vierde set weliswaar vijf punten meer dan in de tweede én derde set samen, maar toch was het niet genoeg om een beslissende vijfde set af te dwingen: 33-31. De eerste overwinning van Sovoco ooit in de topdivisie was daarmee een feit.

Taylor vond diagonaal Mart van Leeuwen de absolute uitblinker van zijn team. „Zonder hem zouden we zeker niet hebben gewonnen. Hij was werkelijk fenomenaal.”

Niet bij de les

In poule A van de topdivisie is Huizen met een nederlaag begonnen. Op bezoek in Kampen bleek Reflex een maatje te groot: 25-18, 25-22 en 25-20. „We moeten onze zaken op orde hebben als we kans willen maken tegen dit team”, concludeerde Huizen-trainer Albert Cristina. ,,We waren niet bij de les en kwamen onze afspraken niet na. Dan wordt het een lastig verhaal.’’

Huizen kon in de tweede set nog goed mee, maar verloor de overtuiging in het spel toen die verloren ging. „Reflex heeft vier à vijf oud-eredivisiespelers en goede passers. Ze waren gewoon beter.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal