Henny wandelt van Amsterdam naar Hilversum om geld op te halen voor kankercentrum Viore. ’Ik kan er helemaal mezelf zijn’

Henny Wijnand legt zaterdag 25 september 38 kilomter af tussen Amsterdam en Hilversum om geld voor Viore in te zamelen.

Henny Wijnand legt zaterdag 25 september 38 kilomter af tussen Amsterdam en Hilversum om geld voor Viore in te zamelen.© Foto: Viore

Susanne van Velzen
Hilversum

Henny Wijnand gaat zaterdag 25 september van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam naar Viore in Hilversum wandelen. Hij legt de 38 kilometer af om geld in te zamelen voor het Hilversumse centrum voor mensen die met kanker leven.

Wijnand is een bezoeker van Viore. Hij kreeg in 2014 de diagnose kanker en bezoekt sindsdien het centrum aan de Oosterengweg om aan verschillende activiteiten mee te doen. Met het KWF zijn de inloophuizen in Nederland de campagne ’Huis in actie’ gestart om geld in te zamelen om ook in de toekomst psychosociale ondersteuning te kunnen blijven bieden.

Eng

Wijnand: ,,Kanker beleef je in jezelf, je kan het eigenlijk niet met iemand delen. Niemand begrijpt wat er in je lijf en hoofd gebeurt. Kanker staat zo dicht bij doodgaan. Dat maakt het voor sommigen mensen zo eng om er mee om te gaan. Viore heeft veel voor me gedaan. Ik kan er helemaal mezelf zijn. Ik mag bij Viore al mijn emoties uiten. Viore maakt je compleet als mens.”

Hij liep in 2019 de tocht tussen en Amsterdam en Viore al een keer om geld op te halen. De nood blijft hoog, vandaar zijn tweede wandeling.

Wijnand vertrekt zaterdag in bij het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam tussen 6 en 7 uur in de ochtend. Hij wordt rond 16.00 uur bij Viore verwacht.

Sponsoren kan via: https://acties.kwf.nl/fundraisers/hennywijnand/huisinactie

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.