VVD-Statenlid Grethe van Geffen ’uit de fractie gezet’

Bart Vuijk
Haarlem

VVD-Statenlid Grethe van Geffen is niet langer lid van de VVD-fractie. Dat maakte de VVD-fractie bekend. Via social media reageert het gewezen VVD-Statenlid woedend. Ze is uit de fractie gezet, maakte zij bekend.

Van Geffen schrijft op haar Facebookpagina: ,,Vanochtend ben ik na een intimiderende vergadering uit de fractie van de VVD Noord-Holland gezet. Ik betreur dit zeer want ben al 20+ jaar VVD-er in hart en nieren. Een die bijzonder hecht aan 'vrijheid en democratie'. Een die zich houdt aan het verkiezingsprogramma en coalitieakkoord. Een die ervaren intimidatie aankaart. Ik neem even afstand. Later volgt een uitgebreidere verklaring.”

Fractieleider Erik van der Maas van de VVD-fractie in provinciale staten maakte het volgende bekend: ,,De VVD fractie maakt met grote teleurstelling bekend dat het VVD Statenlid Grethe van Geffen geen onderdeel meer uitmaakt van de fractie van de VVD Noord-Holland. Dit besluit is gekomen na een indringende fractievergadering waaruit is gebleken dat er op verschillende onderwerpen een onoverbrugbaar verschil van standpunten bleef bestaan.”

Van Geffen is niet van plan om haar statenzetel op te geven, meldt zij desgevraagd aan deze krant. Ook de VVD wil zij eigenlijk niet vaarwel zeggen. Zondag komt zij met een nadere verklaring, kondigt zij aan.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.