Tafeltennissers Hilversum mikken op titelprolongatie in sterker geworden competitie

De Belgische kopman Lauric Jean moet Hilversum ook dit seizoen weer bij de hand nemen.

De Belgische kopman Lauric Jean moet Hilversum ook dit seizoen weer bij de hand nemen.© Archieffoto

Ron Hoogendam
Hilversum

Ook de clubs in de eredivisie van het tafeltennis beginnen zaterdag aan een nieuw en hopelijk coronavrij seizoen. Veel clubs wisten sterke buitenlanders te strikken of voegden die toe aan hun toch al sterke selectie.

Huidig landskampioen ProActief Hilversum heeft ook niet stilgezeten. Coach Bert Olofsen, die eind mei met zijn team voor het eerst in de clubgeschiedenis de landstitel veroverde, hield klasbakken als Lauric Jean, Khalid Assar, Benjamin Rogiers, Martin Khatchanov en Nolan Schultz binnenboord en wist daarnaast ook nog de Fransman Adrien Cotton en de Spanjaard Xavier Peral Parent te contracteren. „Deze competitie is weer zwaarder dan andere jaren, omdat veel teams zich versterkt hebben. Het wordt interessant, maar ik verwacht wel dat wij de play-offs gaan halen.”

Dat lijkt, gelet op de kwaliteiten die zijn ploeg herbergt, geen utopie. Zaterdag opent Hilversum tegen Klimaatgroep Stars. De ploeg van Jan Tammenga - met de Zweedse aanwinst Casper Strindberg - zal zijn huid zo duur mogelijk proberen te verkopen. „De competitie is enorm sterk’’, vindt ook de coach van de Groningers. ,,Onze spelers (waaronder tweevoudig landskampioene Shuo Han Men, red.) moeten nog groeien, maar we hopen na lange tijd op een leuke pot. Ons doel is handhaven. We hebben een goede voorbereiding gehad met een leuke trainingsstage”

Bij Hilversum ontbreekt de Egyptenaar Assar een aantal wedstrijden. „Hij heeft een paar internationale toernooien”, aldus Olofsen.

Gevulde tribunes

In elk geval zal de Belgische kopman Jean wél acte de présence geven aan de Vaartweg, waar het publiek - tot grote vreugde van Olofsen - weer welkom is. „Alles hangt af hoe deze competitie zich ontwikkelt. Het is net een puzzel. Zeker in het begin moet je er staan, want je weet nooit in welke samenstelling veel clubs elkaar vroeg of laat gaan bestrijden. Maar wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal