Minister De Bruijn (D66) neemt plek Kaag op BuZa tijdelijk over

ANP Producties | Bron: ANP

Demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Tom de Bruijn neemt tijdelijk de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken op zich. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Sigrid Kaag stapte donderdag op als demissionair minister van Buitenlandse Zaken, nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar had aangenomen. Haar partijgenoot De Bruijn was op het ministerie al belast met de portefeuille Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en neemt voorlopig dus de leiding van het hele departement over.

Er wordt "uit de kring van de VVD" gezocht naar Kaags vervanger, die dan demissionair minister kan blijven tot er een nieuw kabinet is.

De Bruijn was in het kabinet al de opvolger van Kaag als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Kaag was op haart beurt de opvolger van VVD'er Stef Blok als minister van Buitenlandse Zaken, die vertrok naar Economische Zaken. Blok nam daar de functie over van minister Bas van 't Wout, die uitviel met een burn-out.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.