VVD-raadslid Verkuijlen tóch naar Tweede Kamer, Zeeuw van der Laan neemt zijn plek in de Hilversumse fractie over

Leander Mascini
Hilversum

Ruud Verkuijlen heeft woensdagavond tijdens de raadsvergadering afscheid genomen als raadslid in Hilversum. De VVD’er gaat naar Den Haag en wordt onderdeel van de Tweede Kamer-fractie van de partij.

Verkuijlen sprak van ’zeven bijzondere jaren’. Hij was niet alleen raadslid, maar ook lid van de agendacommissie en hij leidde ook diverse commissievergaderingen. „Pas goed op Hilversum”, verzocht Verkuijlen zijn oud-collega’s uit de raad. Hij kreeg een speciale afscheidsspeech van burgemeester Pieter Broertjes, die de VVD’er bedankte voor zijn inzet in de mediastad, vooral op het gebied van veiligheid.

Het raadslid viel in eerste instantie buiten de boot na de verkiezingen. Hij stond op plek 39 van de kieslijst, terwijl zijn partij 34 zetels haalde. Doordat Bas van 't Wout met ziekteverlof ging, kwam er nu een plekje vrij voor de Hilversummer.

De plek van Verkuijlen wordt opgevuld door Ellis Zeeuw van der Laan. Zij is in het dagelijks leven Jeugd- en Familierecht-advocaat en mediator bij advocatenkantoor Zeeuw van der Laan. Hiervoor was zij commissielid voor de fractie van de Hilversumse VVD. Zeeuw van der Laan krijgt de portefeuille Veiligheid, Openbare orde, Jeugd en Preventie.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.