Bouw van vijftig appartementen naast Gooiland in Hilversum gestart

Naast Gooiland is begonnen met de bouw van een appartementencomplex.

Naast Gooiland is begonnen met de bouw van een appartementencomplex.© Foto: Margot Brakel Fotografie

Susanne van Velzen
Hilversum

Een jaartje later dan gepland is de bouw gestart van het nieuwe appartementengebouw naast complex Gooiland in Hilversum. Het gaat om vijftig huurwoningen in het duurdere segment verdeeld over vijf bouwlagen en een parkeergarage.

Bouwbedrijf Van Schaik uit Breukelen zet het gebouw op de hoek van de Langestraat en de Kapelstraat neer. Eigenaar is Giovanni van Eijl, die ook Gooiland en de Amrâth Hotels bezit.

De ondernemer kocht de lap grond (het Kapelplaatsterrein) van de gemeente al in 2012. De gemeente had de plek gereserveerd voor de bouw van een nieuwe bioscoop ter vervanging van de Eurobioscoop op het Marktplein. Oorspronkelijk was het plan van Van Eijl om na de aankoop van de grond Gooiland op die plek uit te breiden met een wellnessruimte met daarboven longstay-hotelkamers en appartementen.

Na de aankoop deed het terrein jarenlang dienst als parkeerterrein. Begin vorig jaar werd het terrein afgesloten en was het wachten op de eerste schop die de grond in zou gaan. Dat moment is nu aangebroken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.